Gevulde pastaschelpen met ricotta en spinazie

Mooi gerechtje. Omdat je de saus van tevoren kunt maken, of tegelijk met de ricottavulling als je het een paar keer hebt gedaan, is het een ideaal recept voor een diner met vrienden. Reken dan op een half uur bereidingstijd.
Ik heb een goede Parmigiano Reggiano gebruikt. Spekjes haal ik bij mijn slager.

Dit heb je nodig
(4 personen)

Saus

  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1 blik tomatenblokjes
  • theelepel suiker
  • oregano, tijm, zout en peper naar smaak
  • olijfolie

Pastaschelpen

  • 20 schelpen (conchiglioni)
  • 250 gram ricotta – ricotta zelf maken
  • 200 gram spinazie, gehakt
  • 50 gram gerookte spekjes
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • theelepel tijm
  • snufje nootmuskaat
  • zout en peper naar smaak
  • olijfolie

Zo maak je het

  1. Bak de ui in olijfolie op zacht vuur glazig. Bak de knoflook nog een halve minuut mee. Voeg de tomatenblokjes, het suiker en de kruiden toe. Laat het geheel een beetje inkoken totdat het de gewenste dikte heeft.
  2. Kook de pastaschelpen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Verwarm de oven op de grillstand.
  4. Doe een drup olijfolie in de pan en bak de spekjes totdat ze bruin maar sappig zijn. Haal de spekjes uit de pan en zet even opzij. Bak de spinazie totdat het vocht verdampt is. Voeg de knoflook toe en bak dit nog een halve minuut mee.
  5. Doe de ricotta in een schaal en voeg de kruiden en zo’n driekwart van de Parmezaanse kaas toe. Mix. Voeg de spinazie en spekblokjes toe. Mix weer.
  6. Vul de gekookte pastaschelpen met het ricottamengsel. Leg ze op een bakplaat. Strooi er wat geraspte parmezaan overheen.
  7. Schuif de bakplaat in de oven. De schelpen zijn klaar als de Parmezaanse kaas gesmolten is. Blijf erbij en laat je niet afleiden; dit is in enkele minuten gebeurd!
  8. Schep wat saus op een diep bord. Leg 5 gevulde pastaschelpen in de vorm van een bloem op het bord. Serveer direct.

9 thoughts on “Gevulde pastaschelpen met ricotta en spinazie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s