De Maya’s aten de ananas als verfrissend hapje tussendoor. Ik heb het als nagerecht op tafel gezet, ook heerlijk.
Hier thuis is unaniem besloten dat het een goed idee zou zijn om regelmatig uit de koelkast te kunnen snoepen van deze Spiced Mayan Pineapple Cubes. Om het dus écht Maya style te eten.
Het begint zoet. Zo heb je een goed rijpe, sappige ananas nodig. Die marineer je in honing met een bijzondere mix van kruiden. Die kruiden zorgen voor de extra pit in dit gerecht. Je houdt er een licht tintelende sensatie van over op je lippen en tong. Lekker!
Dit heb je nodig
(4 personen)
- 1 ananas, in hapklare stukjes
- 2 eetlepels honing
- 10 takjes verse mint, blaadjes in kleine stukjes gescheurd (meer naar smaak)
- 4 kruidnagels, fijngemalen
- 0,25 theelepel kaneel
- 0,25 theelepel cayennepeper
- 0,25 theelepel zeezout, gemalen
Zo maak je het
- Meng de ingrediënten.
- Laat minimaal een half uur marineren in de koelkast.
Bron
Geïnspireerd door Spiced Mayan Pineapple Cubes van Yucatanadventure.com.mx