Meringuetaart met aardbeien

Meringuetaart met aardbeien

Meringuetaart met aardbeien

Bij een verjaardag hoort taart. Mijn blogverjaardag, dus het moet helemaal mijn smaak zijn. Cheesecake? Been there. Iets met veel, heel veel chocolade? Done that. Al brainstormend bedacht ik me dat al mijn taarten tot nu toe plat waren, dus, de hoogte in.

Meringues maken en stapelen maar. Slagroom, rood fruit; één groot feest. Ik moet het me ook niet te moeilijk maken, want daar ben ik gewoonweg nog niet. Als ik de tekst lees van mijn blueberry cheesecake (a trip down memory lane mag op zo’n dag als deze) kan ik gelukkig al grinniken. Maar serieus, dat lijkt veel langer geleden dan vorig jaar november.

Voor deze meringuetaart heb je serieus niet meer dan vier – ja vier! – ingrediënten nodig. Je kunt er nog van alles aan toevoegen, maar het hoeft niet. Denk aan vanille door het eiwit of passievrucht of kiwi bij of in plaats van aardbei. Of meerdere soorten rood fruit. Gebruik je fantasie!

Dit heb je nodig

4-6 personen

 • 3 eiwitten (dit doe je met de eierdooiers)
 • 125 gram witte basterd suiker + 1 eetlepel (naar smaak)
 • 200 milliliter slagroom
 • 250 gram aardbeien

NB voor elk eiwit dat je extra gebruikt om een grotere taart te maken, voeg je 40 gram suiker toe.

Zo maak je het

 1. Kies het plateau, bord of de schaal uit waarop je de meringuetaart wilt presenteren. Pak een bord of ander rond voorwerp dat net iets kleiner is. Daarna zoek je er een die net wat kleiner is en vervolgens een die nog wat kleiner is. Hou een rand van zo’n 2 centimeter aan bij elke kleinere vorm, zodat je er aardbeien op kunt zetten. Teken de vormen na op een vel bakpapier. Dan kun je het eiwitschuim mooi over de getekende cirkels verdelen.
 2. Verwarm de oven voor op 75 graden.
 3. Klop de eiwitten stijf. Voeg 125 gram basterdsuiker in delen toe. Begin met suiker toevoegen als het eiwit al wat steviger begint te worden. Het eiwit is genoeg geklopt als het in stijve pieken omhoog blijft staan.
 4. Verdeel het eiwitschuim over de cirkels op de bakplaat. Dat kan met twee lepels of met een slagroomspuit.
 5. Schuif de bakplaat in de oven. De temperatuur moet echt laag zijn. Je wilt dat het eiwitschuim droogt en niet echt bakt.
 6. Laat de oven dicht. Na een uur kun je eens controleren of het eiwitschuim klaar is. Het is klaar als het hol klinkt als je er voorzichtig op klopt. Maar dit kan ook een kwartier of half uur langer duren. Zet de oven uit en laat de meringues in de oven afkoelen. Luchtdicht verpakt blijven de meringues enkele dagen lekker.
 7. Klop de slagroom stijf met een eetlepel witte basterdsuiker. Verdeel vlak voor het serveren de slagroom over de meringues. Leg gehalveerde aardbeien tussen de lagen en schik hele exemplaren op de bovenste laag en op de randen.

Meringuetaart moeilijk afblijven

4 thoughts on “Meringuetaart met aardbeien

 1. Dank je!
  Ik heb drie keer de beschreven hoeveelheid gemaakt, dus 9 (!) eierdooiers ‘over’, ha ha. Ik heb er de vanillevla die in het lijstje staat mee gemaakt en vanille-roomijs met half gedroogde kersen en pistachenootjes. Het ijs komt snel op mijn blog. Het was een zeer geslaagd experimentje, proefdraaien voor als de kersen hier uit de buurt (de Maashorst) rijp zijn.

 2. Nog gefeliciteerd!!! De taart ziet er heel heerlijk, feestelijk en chique uit. Idee voor mijn aankomende verjaardag.
  Hopelijk heb je ervan genoten.
  groetjes Charlotte
  P.s. ik hoop over 360 dgn ook mijn eerste blogverjaardag te houden!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s