Citroencakejes met maanzaad

Citroencakejes met maanzaad

Citroencakejes met maanzaad

Een recept ter ere van de Foodblogswap. Foodbloggers zijn gezellige mensen; naast onder meer de Foodswap en het Foodblogevent koken we gezellig van elkaars blogs via dit initiatief. Iedereen die meedoet krijgt een blog toegewezen om een lekker receptje van te maken en erover te bloggen.

Deze citroencake met maandzaad is van Sabina Kookt!, een foodblog die ik direct tussen mijn favorieten heb gezet. Die meid kan koken. In plaats van één gewone cake maakte ik er cakejes van en zette er een framboos bovenop. Sabina kookt voor de Foodblogswap van mijn blog. Ik ben erg benieuwd wat ze uitkiest.

Het fijne aan Sabina’s recepten is niet alleen dat ze goed geselecteerd zijn, maar ook dat zij de werkwijze heel goed beschrijft. Cake is niet mijn ding (citroen-maanzaad wel, vandaar ook de keuze) maar toen ik het recept doorlas, vond ik dat ik het met deze aanwijzingen best een poging kon wagen. En terecht; het lukte in één keer. Een volgende keer zou ik er iets meer citroen bij doen, maar dat is een kwestie van smaak. En de ene citroen is de andere niet natuurlijk.

Dit heb je nodig

(ca 18 cakejes of 1 gewone cake)

  • 1 citroen (biologisch)
  • 175 gram suiker
  • 200 gram roomboter (op kamertemperatuur)
  • 200 gram bloem
  • 2 eetlepels maanzaad
  • 4 eieren
  • 1 theelepel bakpoeder of baking soda
  • glazuur*
  • 18 frambozen

*Glazuur: poedersuiker met water.
Per 100 gram poedersuiker gebruik je een eetlepel water. Maak het dubbele of driedubbele voor deze cakejes.

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng het bakpoeder en de maanzaad door de bloem.
  3. Boen de citroen stevig af. Rasp de schil. Pers de citroen uit en bewaar het sap even.
  4. Klop de roomboter totdat ‘ie van kleur verandert. Doe dan schep voor schep de suiker erbij. Doe de citroenrasp erbij.
  5. Voeg een voor een de eieren toe en giet het citroensap bij het beslag.
  6. Doe lepel voor lepel de bloem erbij.
  7. Schep het beslag in kleine cakevormpjes of een doorsnee cakevorm. Bak in ongeveer 20 minuten gaar (gewone cake in ongeveer 45 minuten). De cakejes zijn klaar als je er een houten prikker er schoon uit komt.
  8. Maak het glazuur door poedersuiker met water te mengen. Verdeel het glazuur over de cakejes en versier elk cakeje met een framboos.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s