Spicy avocadosoep

Spicy avocadosoep

Spicy avocadosoep

Een vullend en gezond soepje dat je lauwwarm serveert. Een vega(n) recept, wat je eventueel kunt uitbreiden met een side dish met vlees.
Het is een wolf in schaapskleren. In het begin komt-ie over als een zacht, bijna babyachtig hapje, totdat de peper doorbreekt en een zeer volwassen prikkeling op de tong geeft.

Geef er eens in de pan gebakken tortilla-tosti’s bij. Beleg een tortilla met kaas en eventueel groenten. Of vleeswaar, zoals gerookte kipfilet. Leg er een tweede tortilla bovenop en bak aan beide kanten totdat de tortilla bruine plekjes vertoont en de kaas gesmolten is. Snijd de tortilla-tosti in punten.

Ook een leuk idee: serveer deze avocadosoep in amuseglaasjes. Steek er dan een tacochip in.

Dit heb je nodig

(voorgerecht 4 personen)

  • 1 avocado
  • 400 milliliter groentebouillon
  • 200 milliliter melk of rijstmelk
  • 1 of 2 groene rawit pepertjes (alternatief: halve tot hele groene Spaanse peper)
  • 2 bosuitjes, in smalle ringetjes
  • snufje gemalen korianderzaad (ketoembar)
  • verse koriander, naar smaak
  • zwarte peper, naar smaak

Zo maak je het

  1. Verhit de bouillon en de melk in een pan. Voeg een snufje gemalen korianderzaad toe.
  2. Snijd de peper in smalle ringetjes en voeg toe. Laat enkele minuten meewarmen. Haal dan de pan van het vuur. Laat een minuut of twee afkoelen.
  3. Verwijder de schil en pit van de avocado. Snijd het vruchtvlees in blokjes en voeg het toe aan de bouillon. Pureer met een staafmixer of in een keukenmachine of blender. Proef en voeg eventueel zwarte peper toe.
  4. Verdeel de avocadosoep over de borden of kommen. Strooi er wat uiringetjes en gescheurde blaadjes koriander overheen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s