Chocoladecrème met PX

Chocoladecrème met PX

Chocoladecrème met PX

Een fruitig chocoladedessert met de zoete Spaanse sherry Pedro Ximénez, ofwel PX.

Net als ik vegan eters krijg, heb ik trek in een romig toetje. Ik heb talloze fruitdesserts op mijn repertoire waarvoor geen room, ei of honing nodig is en die een mooie afsluiter van een lekker dinertje vormen. Waarom maak ik het mezelf af en toe zo moeilijk?

Gelukkig is er een reuze populaire vegan chocolademousse in de digitale omloop. Maar ‘mousse’ wekt bij mij een andere indruk dan het resultaat van dit recept. Ik verwacht iets luchtigs bij die naam, maar dit bleek een relatief zware crème. Op zich niet verkeerd en de smaak was okay, maar de banaan speelde de hoofdrol, gevolgd door de cacao. Mijn handen jeukten om het nog wat specialer te maken.

Daar had ik maar één ingrediënt voor nodig: PX. Deze zoete sherry matcht ontzettend fijn met chocolade. En omdat het een krachtige smaak heeft, zou het die banaan ook wel wat kunnen temmen. Om het gewenste resultaat te bereiken had ik maar liefst vier eetlepels PX nodig, in plaats van de geplande twee. Maar een kniesoor die daarop let.

Dit heb je nodig

(4 personen)

  • 2 bananen
  • 1 avocado
  • 4 eetlepels PX (Pedro Ximénez)
  • 2 eetlepels cacao
  • 2 theelepels tot 1 eetlepel agavesiroop (of honing)

Versier eventueel met (raw) chocolade, nootjes, aardbeien of ander fruit.

Chocoladecrème met PX maken

  1. Doe alle ingrediënten in een blender of keukenmachine. Pureer.
  2. Verdeel over schaaltjes of glazen. Versier eventueel.

Geen blender of keukenmachine? Prakken kan ook. Flink prakken of genoegen nemen met her en der een stukje banaan of avocado. Het resultaat op de foto is de geprakte versie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s