No bake cheesecake

No bake cheesecake

No bake cheesecake

De perfecte cheesecake is smeuïg, romig en zorgt voor een vol en rijk mondgevoel. Mijn cheesecake uit de oven voldoet daar uitstekend aan, maar ik was ook nieuwsgierig naar de no bake cheesecake. Hoe zou die zijn qua smaak? En is-ie veel gemakkelijker, of valt dat tegen? Tijd voor een keuring.

Toen ik langs een struik vol sappige, donkerpaarse bramen fietste, moest het er gewoon van komen. Cheesecake met bramen – yum. Middagplanning in de prullenbak, peuter op de fiets, bewaardoos in de tas en terugfietsen maar. De kleine plukte enthousiast mee, dus het werd echt ‘ons’ project.

Bramen zijn natuurlijk niet per se nodig; het kan ook met ander rood fruit. Of met zonder iets.

Conclusie

De no bake cheesecake is lekker cheesy, maar minder smeuïg en ‘rijk’. En wat frisser. Wat betreft de moeite die je moet doen, scoren de ovenvariant en de no bake evenveel punten. Het komt misschien niet zo enthousiast over, maar dat komt eerder door het perfecte mondgevoel van de cheesecake uit de oven dan dat het iets negatiefs zegt over de no bake cheesecake.

De no bake cheesecake is echt een fijn taartje om op je repertoire te hebben staan. Je kunt hem ook een dag van tevoren maken. Erg handig als je het toch al druk hebt met de catering van je feestje, of als de oven al bezet is door een ander gerecht.

No bake cheesecake met bramen

No bake cheesecake met bramen

Ingrediënten

 • 150 – 175 gram biscuitjes
 • 50 -60 gram boter
 • 400 gram roomkaas / cream cheese / Frischkäse
 • 300 gram Griekse yoghurt
 • 4 blaadjes gelatine
 • 150 gram witte basterdsuiker
 • 1 theelepel vanillearoma
 • Boter of bakspray om de springvorm in te vetten

Bramen topping (werkt ook met aardbeien of frambozen)

 • 2 twee handen vol bramen
 • 2 blaadjes gelatine
 • 200 milliliter water
 • 50 gram suiker

Extra

 • Springvorm van 22-25 centimeter doorsnee. Houd bij 22 centimeter de eerste hoeveelheden koek en boter aan, bij 25 de tweede.

No bake cheesecake maken

 1. Leg de blaadjes gelatine in wat water (zo’n 5 minuten).
 2. Verkruimel de koekjes in een keukenmachine of door ze in een plastic zak te doen en er met een deegroller overheen te rollen. Smelt de boter, laat wat afkoelen en meng door de koekkruimels.
 3. Vet de vorm in. Schudt de koekkruimels op de bodem van de vorm en druk zo goed mogelijk aan. Ik gebruik daar een mok voor en dat werkt prima. Zet de vorm in de koelkast totdat je hem weer nodig hebt.
 4. Meng de verse kaas, yoghurt, basterdsuiker en vanillearoma. Ik doe dat met een grote garde.
 5. Knijp de gelatine (na minimaal 5 minuten) uit. Doe vier eetlepels water in een steelpannetje, leg de gelatineblaadjes erin en verhit. Blijf roeren totdat de gelatine is opgelost. Het goedje hoeft niet te koken. Laat wat afkoelen en meng het door het kaasmengsel.
 6. Pak de bakvorm uit de koelkast. Schep het kaasmengsel in de vorm en verdeel het over de koekbodem. Zet minimaal 4 uur in de koelkast. Ik heb de cheesecake 24 uur in de koelkast laten staan.

Nu is je no bake cheesecake klaar. Eet hem zoals hij is, of decoreer met fruit en eventueel gelei. Hieronder lees je hoe ik de bramengelei heb gemaakt.

Bramengelei maken

 1. Leg de twee gelatineblaadjes in water (minimaal 5 minuten).
 2. Was het fruit. Neem de 10-12 minst mooie bramen. Zet de rest even apart.
 3. Verhit water, suiker en bramen in een steelpannetje. Je zult zien dat het water kleurt door het fruit en wat stroperiger wordt. Zet het vuur laag en haal de bramen uit de pan (je hebt ze niet meer nodig, dus eet ze maar op).
 4. Knijp de gelatine goed uit en meng dit door het gekleurde water. Laat wat afkoelen.
 5. Leg de overige bramen in een mooi patroon of hoopje in het midden van de cheesecake. Schenk de gelei over de cheesecake.
 6. De taart is klaar als de gelei mooi gestold is.

3 thoughts on “No bake cheesecake

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s