Foto’s kookworkshop Apulië, Italië

pasta knedenKookworkshop met producten en gerechten uit de streek bij de hartelijke familie Zizzi! Een kijkje in de keuken van échte Apuliërs. Erg bijzonder omdat zij eigenlijk helemaal geen workshops organiseren. Spontane actie van Frans van Munster et moi, die zo goed is bevallen dat er een vervolg op komt. Hou Apulië, de hak van de Italiaanse laars, en Valle d’Itria in het bijzonder, in je achterhoofd als vakantiebestemming voor volgend jaar.

Enkele gerechten van de workshop:

gevulde kalfsrolletjes

Kalfslapjes vullen met peterselie, selderij, peperoncino, kaas en knoflook.

Iedereen is lekker bezig: koken, schrijven, filmen en fotograferen. Buiten beeld maakt dochter Vitalba een taart in de vorm van een vrouwenlichaam.

Iedereen is lekker bezig: koken, schrijven, filmen en fotograferen. Buiten beeld maakt dochter Vitalba een taart in de vorm van een vrouwenlichaam.

orecchiette

We maakten de regionale pastavorm, orecchiette, met gevulde kalfslapjes in tomatensaus…

...en enkele andere vormpjes. Zo'n pastamachine wil ik ook! Maar mijn souvenirs konden maximaal 2 kilo wegen. Zo zonde.

…en enkele andere vormpjes. Zo’n pastamachine wil ik ook! Maar mijn souvenirs konden maximaal 2 kilo wegen. Zo zonde.

Even relaxen met een huisgemaakte witte wijn van Tonino. Home made food, vaak van eigen producten of die van bekenden, is voor de familie Zizzi de normaalste zaak van de wereld.

Even relaxen met een huisgemaakte witte wijn van Tonino. Home made food, vaak van eigen producten of die van bekenden, is voor de familie Zizzi de normaalste zaak van de wereld.

gedroogde tuinbonen

Zelf gedroogde tuinbonen, hoofdingrediënt voor de tuinbonenpuree met cichorei van eigen boerderij.

groene puntpaprika's

Kleine, groene puntpaprika’s met tomaat. Een heerlijk bijgerecht bij de tuinbonenpuree met cichorei. Erg eenvoudig ook. Veel recepten van deze kookworkshop verschijnen binnenkort op deze blog!

Eten in Apulië (Brindisi)

En tot slot nog een beeldverslag van een greep uit het lekkers uit Martina Franca en Cisternino, regio Brindisi.

Antipasti trullo

fruit

markt kaas salami

olijven

peulvruchten

paprika

Lunch bij Frans en Anna

gelato ijs

tarallini

trullo

4 thoughts on “Foto’s kookworkshop Apulië, Italië

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s