Kookworkshop met producten en gerechten uit de streek bij de hartelijke familie Zizzi! Een kijkje in de keuken van échte Apuliërs. Erg bijzonder omdat zij eigenlijk helemaal geen workshops organiseren. Spontane actie van Frans van Munster et moi, die zo goed is bevallen dat er een vervolg op komt. Hou Apulië, de hak van de Italiaanse laars, en Valle d’Itria in het bijzonder, in je achterhoofd als vakantiebestemming voor volgend jaar.
Enkele gerechten van de workshop:
- Braciole * Gevulde kalfslapjes in tomatensaus
- Tuinbonenpuree met cichorei * Fave e cicoria
- Groene puntpaprika met tomaat

Iedereen is lekker bezig: koken, schrijven, filmen en fotograferen. Buiten beeld maakt dochter Vitalba een taart in de vorm van een vrouwenlichaam.

…en enkele andere vormpjes. Zo’n pastamachine wil ik ook! Maar mijn souvenirs konden maximaal 2 kilo wegen. Zo zonde.

Even relaxen met een huisgemaakte witte wijn van Tonino. Home made food, vaak van eigen producten of die van bekenden, is voor de familie Zizzi de normaalste zaak van de wereld.

Kleine, groene puntpaprika’s met tomaat. Een heerlijk bijgerecht bij de tuinbonenpuree met cichorei. Erg eenvoudig ook. Veel recepten van deze kookworkshop verschijnen binnenkort op deze blog!
Eten in Apulië (Brindisi)
En tot slot nog een beeldverslag van een greep uit het lekkers uit Martina Franca en Cisternino, regio Brindisi.
Oh Ursula ik wil ook! Wat een superworkshop zeg en zo leuk dat je het helemaal zelf geregeld hebt, echt top!!
Thanks 🙂 Het is echt een aanrader!
Wow, dat ziet er allemaal geweldig lekker, mooi & gezellig uit! Prachtige foto’s! 🙂
Mooie foto’s en leuk om de verhalen ook van jouw kant te horen! En goed om te horen dat er een vervolg komt!