Review + Winactie: online kaas bestellen

Nuits d'or affiné au Pinot Noir

Nuits d’or affiné au Pinot Noir

Online kaas bestellen, is dat wat? Sinds een jaar of acht woon ik weer in een dorp in plaats van de stad, waardoor online bestellen best gewoon is geworden. Een understatement, want de buren zijn de pakketbezorger een beetje beu. Maar verse producten bestellen, komt niet direct in me op.

De deal met delekkerstekaas.nl: ik bestel voor40 euro kaas op kosten van de webshop en schrijf een recensie over hoe ik dat online bestellen heb ervaren. Omdat het goed is bevallen, wil ik dat niet alleen vertellen, maar ook laten proeven. Daarom stelt de webshop drie kaasplankjes ter beschikking. Hoe je daar kans op maakt, lees je onderaan dit bericht.

Website

De homepage explodeert van de informatie, waardoor je aandacht pingpongt tussen de afbeeldingen, het menu en de aanbiedingen. Iets duidelijker naar je doel geleid worden –  informeren of bestellen – zou rustiger zijn. Maar het is ook weer geen hogere wiskunde, en als je eenmaal kaasjes uitzoekt en in het bestelproces zit, is de vele informatie juist handig. Je weet zelfs hoe lang je bestelde kaas na levering nog minimaal houdbaar is.

Keuze maken

Per categorie kaas (verse kaas, blauwschimmel, kaasfondue) zie je afbeeldingen van het assortiment. Als je erop klikt, kom je op een pagina met meer informatie over het specifieke kaasje en een handige lijst waarop je de gewenste hoeveelheid kaas kunt aanvinken, met kosten en de prijs per kilo erachter. Daaronder drie tabs met extra info, voor de geïnteresseerden. Je ziet daar in één oogopslag de herkomst, de THT na ontvangst, de smaaksterkte, de smaakindicatie en welke wijn erbij past. Top! Het blijft alleen jammer dat ik niet vooraf kan proeven, zoals ik gewend ben bij mijn vaste adres.

Bestellen

Duidelijk en overzichtelijk. Geen overbodige stappen. Verzendkosten vanaf 4,95 euro, gratis boven de 40 euro. Daar moet ik niet meer woorden aan vuilmaken.

Ontvangst

De pakketbezorger stond er gewichtig mee in zijn hand. Geen wonder, want de box van piepschuim ziet er een stuk interessanter uit dan een H&M-doos. Volgens mij was hij benieuwd naar de inhoud, maar beet hij net op tijd op zijn tong.
Binnenin de box was het lekker fris door een coldpack die onder het koelst te bewaren kaasje was geschoven. Er was weinig bewegingsruimte, dus elk kaasje kwam eruit zoals het erin was gelegd. Fijn dat er ook aan een verpakking voor in de koelkast is gedacht.
Er was alleen iets misgegaan met mijn bestelling. In plaats van de bestelde comté die 24 maanden had gerijpt, ontving ik de comté van 10 maanden. Geen enkel probleem nu, maar natuurlijk wil ik wel weten hoe dat doorgaans wordt opgelost. En dat is heel simpel; door het bestelde kaasje alsnog toe te sturen. De ‘verkeerde’ mag je houden.

Smaak

Ik heb gekozen voor een mix van bekende (comté, gruyère) en onbekende (Cabrales Artesano, Nuits d’Or affiné au Pinot Noir en Vacherin Fribourgeois) buitenlandse kazen. De omschrijving op de website klopt uitstekend. Zo is de blauwschimmel Cabrales met zijn uitgesproken pittig karkater absoluut geen allemansvriend, zo intens. Super in combinatie met de voorgestelde port. Nuits d’Or affiné au Pinot Noir is al snel de ster van een kaasplankje, een hele mooie smaak. Lekker zacht en vol. Aromatisch ook.
En de smaak van de comté van 10 maanden, deed die van 24 al snel vergeten. Al ben ik daar ook wel weer nieuwsgierig naar geworden. Maar ach, dat gebeurt vast nog wel. Ik vermoed dat ik ook dit online gemak heb ontdekt…

Winactie: 3 x 1 kaasplankje

Gevarieerd kaasplateau

Gevarieerd kaasplateau

1 x Gevarieerd kaasplateau voor 5 personen

Morbier AOC, Gorgonzola, Abondance AOC en Manchego Don Juan

1 x Geitenkaasplateau voor 4 personen, inclusief kaasplankje

Tomme de Chevre, Chabichou Fermier AOC, Crottin de Chavignol AOC

1 x Geitenkaasplateau voor 4 personen,  inclusief kaasmesje voor halfharde kaas

Tomme de Chevre, Chabichou Fermier AOC, Crottin de Chavignol AOC

De prijzen kunnen afwijken van de afbeeldingen.

Geitenkaasplateau

Geitenkaasplateau

Zo doe je mee

 1. Like missFromage op Facebook of volg de blog op Twitter. Je kunt ook via beide social media meedoen, dan maak je dubbel kans.
 2. Deel deze winactie met je vrienden via Facebook of volgers op Twitter.

De winactie loopt tot en met zondag 20 oktober. Maandag 21 oktober maken we de drie winnaars bekend via blog, Facebook en Twitter.

17 thoughts on “Review + Winactie: online kaas bestellen

 1. Dat ziet er goed uit. Jammer dat ze hier niet van “die rare” kazen houden.
  Gelukkig hebben we hier een hoede kaas winkel en een goede op de wekelijkse markt.
  Leuke blog en ga zo door.
  AJ

  • Ja, he?! Een hele fijne winactie!

   Maar natuurlijk benadeel ik de mensen die me al volgden niet. Iedereen die retweet via Twitter en deelt via Facebook doet mee. En je mag ook met beide accounts meedoen om dubbel kans te maken.

   Succes!

 2. Wat een verwennerij! Ik zal ook gelijk uw actie op Facebook promoten, ik weet zeker dat mijn vriendinnen dit ook heeeeerlijk zullen vinden! groetjes, Chantal

 3. Mmmmm…héérlijke verwennerij! Ik ben echt dól op allerlei soorten kazen en kaasjes, dus JA : ik doe mee op Facebook en deel je bericht op mijn tijdlijn voor extra likes op je pagina!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s