Ik voel me vereerd! Charlotte van De kokende student – die tegenwoordig vanuit Parijs opereert – heeft me de Liebster Award gegeven. Merci! De Liebster Award is een prijs van en voor bloggers die nog niet zo lang bezig zijn. Doel is nieuwe blogs ontdekken en de personen achter deze blogs leren kennen. Daarom dien je de elf vragen van de gever te beantwoorden. Als je de award ontvangt, geef je hem ook weer door aan vijf andere bloggers.
1. Waarom ben je een blog begonnen?
Om de liefde te delen! Liefde voor koken en eten. Steeds vaker kreeg ik de vraag waarom ik er géén had. Koken en eten is zo vaak onderwerp van gesprek als je met me praat. Daarbij schrijf ik voor de kost en ben ik uren per dag online te vinden.
2. Wat is de populairste pagina op je blog en welke vind je zelf het leukst?
Dat wisselt met het seizoen. Nu, in de herfst, lijkt het alsof iedereen Grootmoeders sukadelappen wil maken. Mijn bezoekers hebben smaak, want dat is ook één van mijn favorieten in dit seizoen, samen met het Herfstbok stoofpannetje. Sudderen en stoven, op en top herfst.
Mijn eigen favoriet is heel veranderlijk. Ligt vooral aan mijn stemming en de situatie. Voordat ik dit tikte heb ik vier, vijf recepten opgeschreven en weer door een ander vervangen, ha ha. Risotto kwam er meermaals in voor.
3. Wat is de raarste zoekterm in je stats geweest?
‘Wat rijmt op Nombelina?’ Ik kan het gedeeltelijk verklaren, want destijds had collega-foodblogger Nombelina een winactie waarbij je een rijmpje moest maken om kans te maken op, eh, iets rondom Sinterklaas. Pepernotenmix, als ik het me goed herinner. Maar waarom iemand dan op mijn blog uitkomt… Geen idee.
4. Luister je muziek tijdens het koken? Welke?
De begintunes van tv-zender nickelodeon 🙂 Ja, soms móet ik mijn zoontje (3) voor de tv parkeren om me te kunnen concentreren op de risotto…
5. Je mag over 5 minuten een taxi instappen op weg naar het vliegveld en een reis naar keuze maken, waar ga je heen?
- Apulië, helpen bij de oogst van druiven of olijven en weer proeven van al het lekkers uit de keuken van de familie Zizzi, waar ik afgelopen zomer een kookworkshop heb gevolgd.
- Rusland, om de fijne kneepjes van het conserveren te leren.
- Libanon, omdat ik er nog nooit geweest ben en lyrisch ben over de keuken.
- Los Angelos, New York… Mag ik ook voor een wereldreis kiezen?
6. Wat is je lievelingskeuken?
De Italiaanse. Op de voet gevolgd door de Franse en Libanese.
7. Welk gerecht uit de Hollandse keuken vind je het lekkerst?
De gehaktbal.
8. Welk ingrediënt heb je altijd in huis?
Parmezaanse kaas. Wijn. Spek. Peulvruchten. Pasta’s. Risottorijst. Tomatenpuree. Knoflook. Tig droge kruiden, noten en zaden. Gedroogd eekhoorntjesbrood. Ansjovis.
Nou, eerlijk gezegd heb ik een heel voorraadje ingrediënten standaard in huis. Mijn voorraad up to date houden is een heel project. Voldoende voor twee weken ingesneeuwd zijn en vorstelijk eten, maar zorgen voor genoeg verloop opdat er niks over de datum gaat. Tja, je bent foodie of je bent het niet, he?!
9. Welk ingrediënt heb je NOOIT in huis?
De hele familie pakjes&zakjes houd ik graag buiten de deur. Zoals pasta carbonara uit een zakje; het toppunt van onzinnigheid.
10. Van wie heb je leren koken?
Autodidact / boeken.
11. Wat is je favoriete comfort food?
Comfort food roept bij mij een gevoel op van warmte en gezelligheid, zonder al teveel gedoe. Tapas of mezze bij warm weer. En dan toch weer een stoofpotje of quiche in de koude maanden.
En de Liebster Award gaat door naar:
- Lies van Lepeltje liefde
- Antoinette van Italiaans koken met Antoinette
- Emmelien van Zoet en Roze
- Hazel van Cookie Cottage
- Ellen van in my Red Kitchen
Gefeliciteerd!! En ook voor jullie een fijn setje vragen. Een paar van Charlotte en een paar van mezelf.
- Luister je muziek tijdens het koken? Welke?
- Wat is je mooiste foto of je favoriete tekst (van je eigen blog)?
- Welk ingrediënt heb je altijd in huis?
- Je mag over 5 minuten een taxi instappen op weg naar het vliegveld en een reis naar keuze maken, waar ga je heen?
- Wat zijn je drie favoriete webshops?
- Welke kooktechniek zou je nog wel eens willen uitproberen?
- Wat zijn de drie populairste pagina’s op je blog? Vind je dat terecht?
- Waarom ben je met je blog begonnen?
- Wat is je guilty pleasure?
- Wat is je favoriet keukengerei?
- Welk kookboek zou je het liefst van voor naar achter en weer terug ‘doorkoken’? Nou vooruit, twee of drie mag ook 😉
Geef je me een seintje als je blogpost online is?
Jij ook gefeliciteerd, beetje laat maar ik ben een weekje niet actief geweest 🙂
Leuke vragen heb je gemaakt!
Pingback: Liebster Award voor in my Red Kitchen | in my Red Kitchen