Groene puntpaprika met tomaat

groene puntpaprika's met tomaatBij gebrek aan een passende kookworkshop in Apulië, organiseerde ik ‘m zelf. Dat deed ik met Frans van Munster, een schrijver die er ruim vijftien jaar woont en enorm veel weet over Apulische streekproducten en de regionale keuken. Wil ik home made zonder poeha? Dan moet ik bij zijn mentor Tonino Zizzi en zijn vrouw Anna zijn.

Dit is zo’n gerecht dat Anna regelmatig op tafel zet. Zeg maar gerust vaak. Een gemakkelijk en gezond bijgerecht dat zo in de pan ligt en waar je vervolgens bijna geen omkijken meer naar hebt. En het smaakt bij zowat alles. Kijk, dat zijn de recepten.

Als voorgerecht aten we drie verschillende groentegerechten die bij elkaar een heerlijk bordje vormen: tuinbonenpuree met cichorei en deze groene puntpaprika’s. Het was ons voorgerecht, maar een aangepaste hoeveelheid is een prima hoofdgerecht. Ook geschikt voor vega(n)s

Ingrediënten

  • 1 of 2 groene puntpaprika’s per persoon
  • 1 of 2 tomaten per persoon, gehalveerd
  • olijfolie
  • zout

Groene puntpaprika met tomaat maken

  1. Verhit de olijfolie in een koekenpan.
  2. Prik een keer met je nagel in elke groene puntpaprika. Bak de puntpaprika’s en tomaten in de pan. Doe er wat zout overheen.
  3. Zet het deksel op de pan en laat smoren tot de puntpaprika gaar is.

groene puntpaprika's

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s