Binnen drie kwartier moest er gekookt en gegeten zijn die dinsdag. Laat thuis, volle avondagenda – je kent het wel.
Pasta met tonijn en een roomsausje. Daarmee zou ik goed vergelijkingsmateriaal hebben, bedacht ik me. In een vlaag van voorraad-fanatisme had ik namelijk gereageerd op de vraag van Provamel of ik nieuwe producten wilde proeven. En ik had mijn oog laten vallen op de plantaardige room, Rijst cuisine. Hoe handig is het niet een pakje room op voorraad te hebben dat niet in no time over de houdbaarheidsdatum komt?
Toen de keurig verzorgde doos opende, zocht ik dan ook verwachtingsvol naar de datum. 11-11-2013! Ruim negen maanden. Dat begon goed.
Het resultaat zou je eigenlijk niet moeten vergelijken met room, want dan mist het iets. Waar room heel vol is van smaak, geeft rijst juist een licht smaakje waardoor het niet zo’n grote rol in het gerecht speelt als ik gewend ben.
Maar er zaten twee verpakkingen Rijst cuisine in de doos. Het tweede pakje prijkt op het schap in de kelder. Ik ben benieuwd hoe enthousiast ik ben als het moment dat ik misgrijp op room daar is…
Dit heb je nodig
(4 personen)
- 400-500 gram farfalle of korte pasta
- 2 blikjes tonijnstukken op water
- 250 gram (kastanje)champignons, in plakjes
- 200 milliliter room of een plantaardig alternatief
- 1 rode ui, in smalle partjes
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 eetlepel olie
- handjevol blaadjes basilicum, gescheurd
- zout en peper, naar smaak
Zo maak je het
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar trek 1 minuut van de kooktijd af.
- Verhit de olie in een koekenpan. Bak de ui 2 minuten. Voeg dan champignons, zout en peper toe. Als het vocht uit de champignons is verdwenen, voeg je knoflook toe. Bak een halve minuut mee en voeg dan de room toe. Voeg tonijn toe en warm goed door.
- Voeg de tonijnsaus toe aan de gekookte pasta. Warm nog een minuutje door.
- Schep de pasta op de borden en scheur er de blaadjes basilicum boven.